הצעד הראשון לטיולים שהולכים פנימה

אז איך הופכים טיול ליותר משמעותי? הנה 10 טיפים ראשונים להתחלת הדרך:

  1. הכנה והתכוונות: הגעתם למקום שרציתם לבקר, אל תמהרו לרוץ אל תוכו! קודם כל עיצרו רגע אחד. הפסיקו כל תנועה וקחו כמה נשימות עמוקות. שבו על ספסל ודמיינו כאילו המקום הוא המארח החדש שלכם. כרגע אתם רק בשער הכניסה ועוד מעט יהיה לו הרבה מה להציע לכם.
  2. בבקשה אל תהיו אנתרופולוגים. לא מספיק להתבונן מהצד ולהתרשם מאסתטיקה של מבנה או לשמוע סיפור טוב על אתר. לצד ההנאה החיצונית תנו מקום למשמעות הפנימית ולכן תמיד תנסו לשאול שאלות של משמעות: איזה מסר ניתן לקחת מהמקום? מה אני יכול ללמוד מהדמות או מהסיפור שמופיע כאן? תמיד תבואו מהמקום האישי שלכם.
  3. "כל מקום מאיר בתכונתו" – זה אומר שיש תכונה, אנרגיה, ארכיטיפ מסוים בתודעה שלנו שיכול לגדול ולהתעצם מהמפגש עם המקום המסוים דווקא. התמקדו בסמלים ודימויים שעולים לכם מהמפגשים הללו בטיולים. תוכלו להיעזר בקורס המקוון החינמי שלי על קלפי הטארוט בארץ ישראל.
  4. ארץ ישראל משופעת בדתות וזרמים. נסו לפגוש מקרוב את האנשים עצמם ולא רק המבנים. זכרו שרב המשותף לנו כבני אדם על פני המפריד והתמקדו בחיפוש הרוחני שיש לדת להציע יותר מססמאות האמונה וטקסי הפולחן עצמן. ככה אולי גם תוכלו להפיק ערך משמעותי מדתות שרחוקות מכם.
  5. כשאתם בטבע שימו לב לצמח או בע"ח מסוים שנמצא לידכם. אל תתפתו למהר לזהות ו'להגדיר' את האובייקט בשמו המדעי. יותר חשוב שתנסו להבין את 'האישיות' של הצמח או החיה, לגלות תכונות ומאפיינים שמייחדים אותו. התמקדו באינטליגנציה שמופיעה בו. זה תמיד מדהים.
  6. כשאתם באתר היסטורי תשאלו את עצמכם לא רק מי ומה קרה באתר הזה, ולא רק תיאורים היסטוריים עם שנים ותאריכים.. אלא איזה סוג הסתכלות, חוויה ותרבות תרם האתר הזה לאזור, לעולם, לך. שוב, התמקדו במשמעות.
  7. מומלץ בחום למצוא שיר שמתייחס למקום. לשיר יש שפה משלו שמתחברת לנפש. קראו את השיר בקול. שימו לב למילים ולמקצב. תובנות חדשות יצוצו. הקשיבו למנגינת שיר מולחן. זה מהנה ומעשיר ומכניס לאווירה. תאמינו לי, אפילו קירות יכולים לומר שירה! מוזמנים ליהנות מספר השירים שכתבתי »
  8. מידי פעם חילצו נעליים. זו לא בושה. לכו יחפים. הרגישו את כוחה המרפא של האדמה. בכל זאת הרי יצאתם אל הטבע….
  9. טיול הוא חוויה רב-חושית, וכל חמשת החושים משתתפים בה. נסו מידי פעם לבודד חוש אחד ולחוות רק אותו בעוצמה. למשל: לעצום עיניים ולהתמקד בשמיעה של קולות הסביבה, לטעום פרי (ראוי למאכל) שנקרה בדרככם או להריח מקרוב פרח מיוחד. תנו לכל חוש את המקסימום שבו.
  10. בהחלט כדאי לתכנן את הטיול אך השאירו מקום גם להפתעות. הרשו לעצמכם לסטות מהתכנון המקורי אם ראיתם משהו מעניין שקורא לכם. תהיו פתוחים לכל שינוי. אולי דווקא שם תמצאו משהו חדש וטוב.

 

בטיולים שלי ב"שבילים ברוח" ננסה ליהנות מהטיפים הללו ברחבי הארץ. הטיפים הללו ניתנים לאימון ולתרגול ואני עושה בהם שימוש לצד כלים וגישות נוספות.

כדי להעמיק עוד יותר אני אשלח לך מתנות נוספות להמשך הדרך ועל כך במיילים הבאים….

ובינתיים אם תירצו כמובן בארגון טיול מיוחד למשפחה, לצוות העבודה או בכלל – צרו איתי קשר בשמחה , עופר שבילים ברוח.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest