טיול בעקבות ארון הברית והכרובים

בתרבות העברית העתיקה, כשמשכן ומקדש היוו את מרכז החיים, ניצב לו חפץ קדוש ובעל עוצמה בלב קודש הקודשים. היה זה ארון הברית שעליו סוככים כרובים מכונפים מלאי מסתורין. בתוך הארון הונחה העדות, התורה ולוחות הברית.

אין ספק שהארון היה כלי הקודש החשוב ביותר בתרבות העברית של ימי בית ראשון. הכוח שיוחס לו נוצל גם להגנה ולניצחון בקרבות. בו בזמן הוא הטיל פחד ואסונות כמו גם הצלחות וברכות. בספר שופטים אנו קוראים על הטראומה של גנבת הארון ע"י הפלישתים ובספר מלכים אנו מוצאים את הארון בפעם האחרונה רגע לפני היעלמותו המסתורית לקראת חורבן הבית. מאז ועד היום נצרב הארון בתודעה היהודית. יש הרפתקנים שמחפשים אחריו במחילות תת-קרקעיות ויש שמעדיפים להתמקד במשמעויות הפנימיות של הארון.

כנסיית גבירתנו של ארון הברית באבו גוש

במסע טיולים זה נצא לסדרה של 4 טיולים בעקבות נתיב הנדודים, הפיזי והרוחני כאחד, של הארון בשלהי תקופת השופטים וראשית המלוכה. כל טיול מתמקד באזור גאוגרפי אחר ובמהות פנימית אחרת בהשראת ארון הברית.

נכיר את האתרים הגאוגרפיים אליהם הגיע הארון בנדודיו, נעמיק בצורה חווייתית במשמעויות שניתנו לו במהלך הדורות ובהשלכות שלו על הפולחן הדתי בימינו אנו. לצד ההדרכה נשלב תרגילים רוחניים מהנים לאור סמלים הקשורים לארון ולכרובים.

איפה נבקר?

טיול 1:

שילה הקדומה – מקום המשכן.

סדנת משכן והתמקדות בארון ובכרובים

תצפיות באזור עמק שילה, ארכאולוגיה, נחל שילה עילי ועוד.

טיול 2:

מההר לשפלה 

אתרים: אבן העזר, מגדל אפק, תל אפק , נחל שילה תחתון

טיול 3:

מארץ פלשת לארץ יהודה 

אתרים: רבדים, תל צפית, תל בית שמש והסביבה, אבו גוש.

טיול 4:

הארון בירושלים והיעלמותו…

תצפית לעיר העתיקה, עליה להר הבית ועוד

לטיולים נוספים בנושא:

סיורים מודרכים בירושלים

טקסים ומסתורין בכהונה העברית , פלישתים עליך

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest