טיול במישור החוף הדרומי לארץ פלשת
נודעים מהמקרא כאויבים הקשים של ישראל בתקופת התנחלות השבטים וראשית הממלכה. סיפוריהם של שמשון, שאול ודוד קשורים קשר הדוק אל ההתמודדות עם הפלישתים. הפלישתים הם למעשה קבוצה אחת מתוך קבוצות אירופאיות מאיזור הים האגאי, הקרויות 'גויי הים', שפלשו למרחב הישראלי במהלך המאות 12-13 לפנה"ס.
הפלישתים הביאו למרחב שלנו טכנולוגיה ימית וצבאית מתקדמת שהעניקו להם עליונות צבאית והחדירו לאזור הזה אמונות ורעיונות חדשים היישר מהעולם האירופי הקדום. מנקודת המבט המקראית הפלישתים הם כמובן 'הרעים' בסיפור. אנו ננסה להבין יותר לעומק את הצד השני ולהכיר את המורשת הפלישתית מתוך עצמה. נכיר את ערי הפלישתים וזיהוי מיקומם הגיאוגרפי כיום, במיוחד את אשדוד עם הנמל הפלישתי העתיק ואת גת הקדומה.
נכיר את המבנה הארגוני שלהם ונתוודע ל'דרך ארץ הפלישתים'. נתעמק בגיבוריהם הידועים כגון אכיש מלך גת, גוליית הענק ועוד כמה פחות ידועים. נכיר את האלים שלהם ואת דרך חשיבתם וגם את תרומתם לאזור.
איפה נבקר?
- תל אשדוד ואשדוד-ים
- מוזיאון אשדוד
- תל צפית
- תל בית שמש
לטיולים על ארון הברית שנשבה בידי הפלישתים : מסע רוחני בעקבות ארון הברית